راهکارهای مناسب برای درمان بد غذایی در کودکان

بدغذایی در کودکان یکی از مشکلات نگران کننده در برخی از خانواده ها محسوب می شود . در بعضی از خانواده ها فرزندانی وجود دارند که بدون کمک والدین خود حاضر به غذا خوردن نیستند و اغلب برای آنکه غذای کافی بخورند نیاز به کمک والدین خود دارند . بدغذایی در کودکان می تواند در آینده کودک را با مشکلات تغذیه ای مواجه کند . ما در این مقاله قصد داریم دلایل و راهکارهای مناسب درمان بدغذایی در کودکان را برای شما عزیزان بیان کنیم .

دلایل بدغذایی در کودکان

برای یافتن دلایل بدغذایی در کودکان تنها از رفتار کودک و روش های تربیتی آن ها می توانیم به مشکلات تغذیه ای آن ها پی ببریم . بیماری در کودکان باعث ایجاد مشکلات تغذیه ای و یکی از دلایل بدغذایی در کودکان می باشد اما علت های دیگری که مربوط به شیوه تربیتی فرزندان است می تواند اثر منفی بر روی تغذیه کودکان بگذارد . رفتارهایی که باعث می شود در کودکان بی اشتهایی ایجاد می شود را در اینجا بیان خواهیم کرد :

والدین در بعضی از موارد از غذا به عنوان وسیله ای برای تنبیه کودکان استفاده می کنند و در مواقعی که کودک غذایی را دوست ندارد او را مجبور می کنند که غذای خود را تا انتها تمام کند و کودک در این مواقع می آموزد که با والدین بر سر غذا خوردن لجبازی کند .

اون دسته از پدر و مادرهایی که به ساعات غذاخوردن فرزندان خود اهمیتی نمی دهند ، خود باعث ایجاد مشکلات بدغذایی در کودکان خود می شوند . داشتن برنامه غذایی برای فرزندان و رعایت ساعت دقیق صرف غذا اهمیت غذا خوردن به کودک را آموزش می دهد .

سخت گیری های بی جا در هنگام غذاخوردن کودکان از جانب والدین در ذهن کودک بی اشتهایی و بدغذایی را ایجاد می کند. گاهی در هنگام صرف غذا امکان دارد قاشق یا چنگال از دست فرزند شما بیفتد و یا تمایل دارد غذایی را بیش تر و غذایی را کمتر بخورد ، با این وجود والدین نباید با اصرارهای بی جا و مکرر کودک خود را از خوردن غذا منصرف کنند .

بدغذایی در کودکان

روش های مناسب درمان بدغذایی در کودکان

غذا را به صورت اشکال مختلف درست کنید . یکنواختی را از برنامه غذایی فرزندان خود دور کنید و تنوع غذایی و نحوه سرو غذا را برای کودکان جذاب کنید . از بشقاب های رنگی در جهت سرو غذای فرزندان خود استفاده کنید .بهتر است برای جذابیت بیش تر غذا آن ها را با اشکال و طعم های مختلف برای فرزندان خود درست کنید .

همیشه سعی کنید غذا را باهم و در کنار خانواده بخورید. غذا خوردن در کنار خانواده اهمیت بالایی دارد.غذای کودک را جدا از بقیه اعضای خانواده ندهید ، میل کودکان زمانی که در کنار خانواده هستند بیش تر می شود . پس این نکته را در نظر داشته باشید یکی از دلایل بی اشتهایی و بدغذایی در کودکان به تنهایی و بدون خانواده غذا خوردن آن هاست .

اجازه دهید کودکان در هنگام آشپزی و آماده سازی غذا در آشپزخانه حضور داشته باشند . همراهی والدین در پخت غذا میل غذا خوردن را در فرزندان افزایش می دهد زیرا کودکان براین باورند که در انتخاب و پخت غذای مورد علاقه خود نقش بیش تری را دارند و به این ترتیب تمایل آن ها برای غذا خوردن بیش تر می شود .

الگوی مناسبی برای فرزندان خود باشید . کودکان علاقه خاصی به تقلید از رفتار والدین خود دارند پس دقت داشته باشید زمانی که برای خود غذایی را در بشقاب قرار می دهید برای فرزندان خود هم همان غذا را قرار دهید و به آن ها توجه خاصی داشته باشید . سرمیز شام برای جذب بیش تر فرزندان و جلوگیری از بی میلی آن ها سرگرمی و مسابقه ای را برگزار کنید و به طعم غذاها نمره بدهید . همین امر باعث می شود تا فرزندان شما رغبت بیش تری به غذاخوردن پیدا کنند .

چنان چه روش های فوق برای فرزند بدغذای شما کارساز نبود می توانید به متخصص تغذیه کودکان مراجعه کنید و از مشاوره و راهنمایی های آن بهره مند شوید . متخصص تغذیه از لحاظ جسمانی کودک را بررسی و کنترل می کند و در صورتی که از این لحاظ سالم باشد برای درمان باید به روانشناس مراجعه نمایید .با مراجعه به وبسایت ما می توانید با بهترین روانشناسان جهت مشاوره تلفنی و مشاوره خانواده و بررسی مشکلات فرزندان خود ارتباط برقرار کنید و در جلسات مشاوره ای آنان شرکت نمایید .

امتیازدهی به مطلب:
1 Star2 Star3 Star4 Star5 Star (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

دوست دارید به بحث ملحق شوید؟
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *