فضای مجازی بر روابط خانوادگی چه تاثیری می گذارد؟

امروزه استفاده از فضای مجازی بخش بزرگی از زندگی افراد را به خود مشغول کرده است و زندگی اکثر افراد تحت تاثیر این تکنولوژی قرار دارد .فضای مجازی جذابیت و تنوع زیادی دارد و در صورت عدم فرهنگ سازی ، آموزش صحیح استفاده از آن احتمال آسیب رساندن به روابط خانوادگی و زناشویی را به همراه خواهد داشت .

خانواده نهاد اجتمامی مهمی است که با ازدواج آغاز و با تولد فرزندان کامل می شود. خانواده پایه و اساس شکل گیری شخصیت افراد محسوب می شود و اولین آسیبی که افراد از محیط خود دریافت می کنند مربوط به محیط خانواده می باشد ، به همین دلیل روابط خانوادگی تاثیر مستقیم و مهمی بر روی سلامت روان اعضای خانواده می گذارد.امروزه استفاده بیش از حد از فضای مجازی باعث شده تا در روابط خانوادگی مشکلاتی ایجاد شود .

اثرات مخرب فضای مجازی بر روابط خانوادگی

یکی از مهم ترین آسیب هایی که از سوی فضای مجازی به روابط موجود در خانواده صدمه وارد کرده است، موضوع خیانت و طلاق عاطفی است .منظور از طلاق عاطفی این است که زن و شوهر در کنار هم زیر یک سقف زندگی می کنند اما روابط عاطفی میان آن ها پایدار نیست و نسبت به مشکلات ایجاد شده برای یکدیگر بی تفاوت هستند . فضای مجازی در ایجاد روابط سرد بین اعضای خانواده نقش موثری دارد زیرا افراد بیش تر وقت خود را در این فضا هستند و فرصتی برای گفتگو و روابط عاطفی بین اعضای یک خانواده فراهم نمی شود .طبق گفته جامعه شناسان اثرات مخرب طلاق عاطفی بر روی روابط خانوادگی به مراتب بیش تر از طلاق های رسمی خواهد بود و تاثیرات آن بر زندگی آینده فرزندان نمایان خواهد شد .

روابط خانوادگی

از راهکارهای مهم و اساسی جلوگیری از ایجاد طلاق عاطفی در خانواده اهمیت دادن به نیازهای همسر و فرزندان واستفاده صحیح و مناسب از فضای مجازی می باشد .فرهنگ سازی استفاده صحیح از شبکه های اجتماعی می تواند راه موثری باشد تا اعضای خانواده بیش تر وقت خود را درکنار هم باشند و به بحث و گفتگو در مورد موضوعات مختلف فردی و اجتماعی داشته باشند.

استفاده مداوم از فضای مجازی افسردگی را در بین افراد ایجاد می کند . طبق گفته کارشناسان احتمال سرایت افسردگی از طرف فضای مجازی وجود دارد . اختلال شخصیت بین آن دسته از افرادی که از فضای مجازی بیش از اندازه استفاده می کنند بیش تر خواهد بود .خودشیفتگی ، نیاز به توجه زیاد از دیگران ، ایجاد رفتارهای ضد اجتماعی همگی از اثرات مخرب فضای مجازی بر روی افراد می باشد .

اعتیاد به اینترنت

اعتیاد به اینترنت نوعی اختلال اجتماعی _ روانشناختی است و یکی از آسیب های فضای مجازی می باشد که امروزه افراد زیادی را درگیر خود کرده است .اعتیاد به شبکه های مجازی و اینترنت زمینه ساز آسیب های اخلاقی ، رفتاری و تحصیلی برای کاربران خود می باشد .

مشخصه های تشخیص اعتیاد به اینترنت این گونه است که احساسات و زندگی افرادی که اعتیاد به اینترنت و شبکه های اجتماعی دارند ، به این فضا بسیار وابسته است . رفتار و احساسات آن ها در زمان قرارگیری در این فضا متفاوت می باشد .کاربر برای ایجاد احساس خوب در خود نیاز به استفاده از اینترنت و قرارگرفتن در فضای مجازی را دارد . دور بودن از فضای مجازی فرد را پرخاشگر، افسرده می کند و قدرت تمرکز را از او می گیرد .حضور مدام افراد در این فضاها زمینه ساز اختلاف در زندگی شخصی و ایجاد مشکل در روابط خانوادگی آن می شود .

بحران در شکل گیری شخصیت

اختلال در هویت فردی و ایجاد بحران در شکل گیری شخصیت یکی دیگر از اثرات مخرب استفاده بیش از حد از شبکه های اجتماعی و فضای مجازی محسوب می شود .او در این فضاها می تواند در شخصیت های متنوعی بدون مشخص شدن هویت اصلی خود ظاهر شود .این نوع آسیب در افرادی که سن پایینی دارند بیش تر دیده خواهد شد .

گسترش روابط غیراخلاقی بین جوانان

شبکه و فضای مجازی ابزارهای ارتباطی متنوعی را دراختیار کاربران خود قرار می دهند . این ابزارها به کاربران اجازه استفاده غیراخلاقی و نامتعارف با سلیقه و فرهنگ آن جامعه را می دهد . برخی از افراد با استفاده از روابط  پنهان و غیراخلاقی در فضای مجازی بنیان بسیاری از خانواده ها را از هم پاشیده و برهم زده اند.

جهت کسب اطلاعات بیش تر در رابطه با موضوع مشاوره خانواده می توانید از مشاوران ما در این زمینه به صورت حضوری و غیرحضوری ( مشاوره تلفنی ) مشورت بگیرید .

امتیازدهی به مطلب:
1 Star2 Star3 Star4 Star5 Star (2 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

دوست دارید به بحث ملحق شوید؟
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *