علل ایجاد اوتیسم در کودکان

اوتیسم اختلالی در رشد کودکان می باشد ، در حقیقت کودکان مبتلا به اوتیسم در برقراری ارتباط با دیگر افراد دچار مشکل می شوند و هم چنین تاخیر در ارتباط برقرار کردن کلامی در بین آنها نیز مشاهده می شود .نشانه های مختلفی در کودکان دارای اوتیسم وجود دارد که تشخیص این بیماری را به همراه خواهد داشت از جمله تکرار در حرکت یا رفتاری خاص ، عدم برقراری ارتباط کلامی با دیگران و .. که در مورد آن در این مقاله بیش تر توضیح خواهیم داد .

علل ایجاد اوتیسم

اوتیسم معمولا در اثر نقص در کارایی مغز در کودکان ایجاد می شود البته طبق تحقیقات و به گفته کارشناسان اوتیسم به خاطر مجموعه ای از ناهنجاری های ژنتیک ، عصبی و محیطی در افراد قابل مشاهده است . در گذشته بر این باور بودند که کودکان اوتیسم از مادرانی که دارای روحیات سرد و بی عاطفه هستند متولد می شوند اما این اعتقاد به اثبات نرسید . نقص در عملکرد مغزی در کودکان باعث ایجاد اوتیسم در آن ها می گردد .

عوامل محیطی موثر در ایجاد اوتیسم

نقش عوامل محیطی در ایجاد این بیماری به لحاظ جهش ژنتیکی بسیار تاثیرگزار می باشد . اوتیسم در مناطقی که کارخانه های صنعتی وجود دارند و دارای گازهای مضر هستند بیشتر از سایر مناطق قابل مشاهده است .فلز های سنگینی مانند جیوه و سرب چنان چه در بدن انباشته شوند به مرور مشکلاتی را برای فرد ایجاد می کنند که یکی از همین مشکلات اختلالات رفتاری و در نهایت ایجاد بیماری اوتیسم در افراد است . این فلزات بر روی سیستم مغزی کودکان تاثیر زیادی می گذارند .

گازهای پرخطر موجود در محیط ، آلومینیوم موجود آب و تشعشعاتی که از موبایل و تلویزیون بر بدن افراد ساطع می شود و به مروز این عوامل محیطی باعث ایجاد اختلال در رفتار افراد می گردد .در حال حاضر علت اصلی ایجاد اختلال در رفتار افراد که اوتیسم نامیده می شود مشخص نیست و خیلی از کارشناسان و روانشناسان باتجربه در این زمینه علت ایجاد اوتیسم در کودکان را تعامل بین عوامل محیطی و ژنتیکی می دانند .

اوتیسم

تشخیص بیماری اوتیسم

تشخیص بیماری اوتیسم در افراد قبل از ۳ سالگی برای درمان بسیار مهم است .تشخیص اولیه این بیماری معمولا در اثر ایجاد اختلال در رفتار کودک مشاهده می شود .از لحاظ ظاهر کودکان مبتلا به اوتیسم همانند کودکان سالم می باشند و هیچ نشانه ای در ظاهر و فیزیک آن ها وجود ندارد .اولین نشانه در کودکان مبتلا به اوتسیم ناشنوایی است . کودک نسبت به محرک های محیطی و ایجاد صدا از طرف والدین خود واکنشی نشان نمی دهد . از مشخصه های مهم ایجاد بیماری اوتیسم در کودکان زیر ۳ سال نبود ارتباط چشمی و کلامی با افراد پیرامون خود می باشد .

راه های درمان بیماری اوتیسم

روش های مختلفی برای درمان این اختلال در کودکان استفاده می شود .یکی از روش های درمانی بیماری اوتیسم در کودکان برگزاری کلاس های آموزشی ویژه زیر نظر مربیان و متخصصین این زمینه می باشد .کلاس های آموزشی باید مناسب باشد و آموزش ها در جهت یادگیری بیش تر و حفظ حافظه افراد انجام شود .روش دیگری که برای درمان انواع اختلال های رفتاری در افراد مشاهده می شود مصرف دارو های مختلف می باشد که تنها باعث کاهش تنش های رفتاری در افراد آسیب دیده می شود .در کنار درمان های دارویی و شرکت در کلاس های آموزشی می توان سایر روش های درمانی که مکمل این روش ها می باشد را بیان کرد .

روش های درمانی مکمل شامل درمان افراد با کمک حیوانات که به مرور باعث افزایش اعتماد به نفس آن ها می شود ، هنر و موسیقی درمانی از دیگر روش های درمانی موثر در اختلالات رفتاری در افراد می باشد .در موسیقی درمانی فرد از گوش دادن به موزیک لذت می برد و در هنردرمانی نیز به کودک در بیان نیاز های خود بدون ارتباط کلامی کمک می کند .روان درمانی تاثیر چندانی در برطرف شدن اختلالات رفتاری در کودکان مبتلا به اوتیسم ندارد و فقط تنها برای از بین بردن اضطراب والدین کاربرد دارد .

والدین بیماران اوتیسم بهتر است برای از بین بردن استرس های ناشی از وضعیت موجود در زندگی را با ایجاد اوقاتی برای مدتی از خود دور کنند .والدین باید به این باور برسند که بیماری اوتیسم در کودکان دلیل بر اشتباه آن ها نیست و باید والدین نیز در طول دوره درمان فرزند خود آموزش های لازم را ببینند.

جهت مشاوره در زمینه اختلالات کودکان خود می توانید به صورت حضوری یا آنلاین با مشاوران و روانشناسان ما در ارتباط باشید . مشاوره خانواده ، مشاوره کودکان ، مشاوره تلفنی و .. از دیگر خدمات مربوط به مجموعه مشاوره ای ما می باشد .

امتیازدهی به مطلب:
1 Star2 Star3 Star4 Star5 Star (No Ratings Yet)
Loading...
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

دوست دارید به بحث ملحق شوید؟
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *