مشکلات رفتاری کودکان و درمان آنها

مشکلات رفتاری کودکان از همان دوران کودکی آغاز می شود و دلایل مختلفی می تواند داشته باشد. اگر مشکلات رفتاری در همان دوران کودکی شناسایی و درمان شود فرزند شما درآیند دردسر ساز نخواهد شد. متاسفانه بسیاری از خانواده ها توانایی شناسایی مشکلات رفتاری کودکان را ندارند.

درمان مشکلات رفتاری کودکان نیاز به صبر و بردباری دارد و در برخی موارد بهتر است به مشاوره کودک یا مشاوره خانواده و مشاوره تلفنی مراجعه کنید. مهم ترین دلایل مشکلات رفتاری کودکان را باید در رفتار والدینشان با آنها بررسی نمود.

مشکلات رفتاری کودکان

مشکلات رفتاری کودکان و درمان آنها

درمان مشکلات رفتاری کودکان برای والدین دشوار می باشد و به مرور زمان دچار درماندگی و ناکامی خواهند شد. علت آن ناسازگاری و رفتار نامناسب کودک است. موسسه کانون مشاوران ایران راه حل هایی را در رابطه با درمان مشکلات رفتاری کودکان در قالب یک برنامه آموزشی به والدین ارائه می دهد.

در حوزه درمان مشکلات رفتاری کودکان در این برنامه آموزشی به سه موضوع خواهیم پرداخت :

  1. شناسایی عوامل مختلفی که این رفتارها را تحت تاثیر قرار می دهند و کمک به والدین در درک رفتار فرزندشان.
  2. برای مقابله با مشکلات رفتاری کودکان مهارت های خاصی را به والدین آموزش خواهیم داد.
  3. کمک به والدین برای ایجاد فضایی مثبت در خانواده

رفتار چیست ؟

کودکان دارای صفات منفی و مثبت مانند مودب بودن ، حرف گوش کن ، لجباز بودن ، شلخته بودن و… می باشند. والدین تلاش می کنند صفات مثبت را افزایش و صفات منفی را کاهش دهند. درنتیجه مجموعه ای از صفات رفتار کودک را تشکیل می دهند.

دو دسته رفتار وجود دارد :

رفتار مثبت : رفتارهایی که والدین می خواهند آنها را افزایش دهند.

رفتار منفی : رفتارهایی که والدین می خواهند آنها را کاهش دهند.

والدین به ویژه مادر ، نزدیک ترین اشخاص به کودک می باشند و کوچک ترین رفتار آنها بر روی کودک تاثیر گذار می باشد . بنابراین ممکن است پیامدهای ناخوشایندی را در پی داشته باشد. شخصیت کودک در دوران نوزادی تا ۱۴ ماهگی و پس از آن تا ۵ سالگی رشد خواهد کرد.

مشکلات رفتاری کودکان

بررسی مشکلات رفتاری کودکان

بسیاری از مشکلات رفتاری کودکان که در سنین نوجوانی مشاهده خواهید کرد در دوران رشد شخصیت کودک پی ریزی شده اند. از جمله مشکلات رفتاری عبارتند از :

  • لکنت زبان

لکنت زبان ، همان برون دهی صدا می باشد. به عبارتی کودکان در فهم و پردازش زبان مادری موفق می شوند ، اما هنگام استفاده ابزاری و فیزیکی دچار مشکل می شوند . کودکانی که در فهم زبان دچار مشکل می باشند ، ابتدا باید آزمون های شنوایی را انجام دهند .

  • گوشه گیری

در ابتدا باید گوشه گیری کودکان علت یابی شود. برخی از کودکان علاقه ای به حضور یافتن در جمع و و شرکت در گروه ها را ندارند. این موضوع باید مورد بررسی قرار گیرد تا بفهمیم علت آن خجالتی بودن کودک ، پایین بودن اعتماد به نفس و… می باشد یا خیر. ممکن است کودک شما درگیر استرس هایی باشد که ممکن است نتیجه رفتار افراد خاص باشد.

  • ترس

کودکان ترس های متفاوتی مانند ترس از غریبه ها ، ترس از تنهایی ، ترس از حیوانات ، ترس از تاریکی و… دارند. آن ها توانایی مقابله با این ترس ها را ندارند ، والدین هم نمی توانند آن ها را قانع کنند که مثلا سوژه مورد نظر ترس ندارد. توجه داشته باشید که این ترس ها اغلب طبیعی است و به مرور زمان از بین خواهد رفت.

  • جویدن ناخن

اغلب والدین واکنش های حساس برانگیزی نسبت به ناخن جویدن فرزندانشان نشان می دهند. کودکان به دلیل جلب توجه دیگران این رفتار را از خود نشان می دهند. والدینی که از این رفتار آزرده خاطر می شوند واکنشی را نشان می دهند که کودکان منتظر آن بودند.

  • شب ادراری

شب ادراری کودکان می تواند دلایل روحی و جسمی داشته باشد.  در اغلب موارد کودک درگیر هر دو مورد می باشد. شب ادراری در دو نوع ارثی ، مادرزادی و شب ادراری ثانویه وجود داردکه نوع دوم بر اثر عوامل خاصی به وجود می آید.

  • حسادت

حسادت به نوعی احساس عاطفی است که به صورت اکتسابی و ذاتی می باشد. تحمل این امر برای کودکان دشوار است. بنابراین باید به آن ها آموزش دهیم که هر فرد در زندگی راه ، هدف و موفقیت های منحصر به فرد خود را دارد.

  • پرخاشگری

  • دروغ گویی

  • دزدی

  • رشد زبانی

امتیازدهی به مطلب:
1 Star2 Star3 Star4 Star5 Star (No Ratings Yet)
Loading...
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

دوست دارید به بحث ملحق شوید؟
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *