نحوه نگهداری و مراقبت از کودک سندروم داون

کودکان مبتلا به سندروم داون به دلیل اختلال ژنتیکی از لحاظ رشد ذهنی و فیزیکی ، شرایط خاصی را تجربه می کنند .مراقبت از کودک سندروم داون با کمک مشاوران ، مربیان ، والدین و دوستان خود انجام می شود تا توانایی این را داشته باشند که مانند سایر کودکان مراحل رشد خود را طی کنند . ما در این مقاله سعی کرده ایم نحوه مراقبت از کودکان مبتلا به سندروم داون را برای شما توضیح دهیم، پس همراه ما باشید .

مراقبت از کودک سندروم داون چگونه است ؟

کودکان مبتلا به سندروم داون به کمک اعضای خانواده ، مربیان و مشاوران خود می توانند به زندگی خود ادامه دهند . جامعه امروزی با توجه به آگاهی های لازم در خصوص بیماری سندروم داون و نحوه برخورد ، نگهداری و مراقبت از کودک سندروم داون پیشرفت خوبی داشته و این کودکان را به خوبی پذیرفته است اما گاهی باورهای اشتباه در میان افراد نسبت به این کودکان وجود دارد که در این مطلب به آن می پردازیم .

در سندروم داون فرد با یک کپی بیش تر از کروموزوم ۲۱ خود به دنیا می آیند که این اختلال در رشد خود تاثیرگزار می باشد .افرادی که مبتلا به این بیماری هستند بیش تر از سایر افراد در معرض ابتلا به بیماری های مختلفی چون دستگاه تنفسی و بیماری قلبی خواهند بود .از ویژگی های کلی کودکان مبتلا به این بیماری ژنتیکی می توان به قد کوتاه ، صورت تخت و چشمان ریز و زبان پهن ، قوای عضلانی ضعیف اشاره کرد . آموزش و یادگیری مهارت ها در این افراد بیش تر زمان می برد و نسبت به سایر کودکان دیرتر شروع به راه رفتن می کنند . با توجه به نگهداری و مراقبت از کودک سندروم داون دقیق و مدرن سن متوسط امید به زندگی در این افراد حدود ۶۰ سال می باشد .

برای نگهداری و مراقبت از کودکان سندروم داون حتما با مشاوره خانواده و مشاوره تلفنی مشورت های لازم را داشته باشید و با استفاده از راهکارها و پیشنهادهای روانشناسان جهت مراقبت از فرزند خود اقدامات لازم را انجام دهید .

مراقبت از کودک سندروم داون

شرایطی را برای کودکان فراهم کنید که پشتیبانی لازم را در مدرسه و خانه داشته باشند . کودکان مبتلا به این بیماری ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند پس در انجام برنامه های روزانه آن ها را کمک کنید تا از توانایی و قابلیت های درونی خود به بهترین شکل استفاده کنند .برای افزایش روند رشد و یادگیری ، آموزش های لازم به موسسات و مجموعه های حمایتی از کودکان سندروم داون مراجعه کنید و از خدمات ارائه شده در این مجموعه ها چون گفتاردرمانی ، کاردرمانی و مشاوره و .. استفاده کنید .

حمایت تحصیلی یکی دیگر از مواردی است که در مراقبت از کودک سندروم داون باید توجه شود . با مشاوران و مربیان مدرسه کودک خود همکاری لازم را داشته باشید . حضور این کودکان در جامعه تاثیر فراوانی در روابط اجتماعی و ارتباط برقرارکردن آن ها با دیگران دارد .برخی از آن ها می توانند در مدارس عادی تحصیل کنند اما به حمایت بیش تری از سوی مربی و سایر مشاوران دارند .در موارد دیگر به والدین توصیه می شود که کودک خود را در کلاس های عادی و اختصاصی برای آموزش و یادگیری هرچه بیش تر با حضور مربی و مشاوران متخصص شرکت کنند .

در رابطه با رفتاری دوستانه با کودکان خود صحبت کنید و برای آن ها از ویژگی های دوست خوب بگویید . به فرزند خود در مورد رفتارهای توهین آمیز و دوستانه توضیح دهید و او را با این رفتارها آشنا کنید . خود را به عنوان یک دوست به او معرفی کنید ، با این روش او مهارت های لازم جهت دوست یابی را یاد خواهد گرفت .برنامه ریزی خاصی برای بازی با دوستان درنظر بگیرید. ارتباط با دوستان و والدین آن ها فرصتی را برای فرزند شما به وجود می آورد که تعامل خوبی با دیگران داشته باشد .

مراقبت از کودک سندروم داون ، کار پیچیده و بسیار دشواری است . هر زمان که احساس کردید نیاز به استراحت دارید ، صبر و تحمل شما کم شده از دیگران کمک بگیرید و زمانی را برای استراحت خود در نظر داشته باشید . مراقبت سلامت جسمی و روحی خود باشید . جهت کسب اطلاعات بیش تر از چگونگی ارتباط و مراقبت و نگهداری از کودکان سندروم داون با مشاوران و روانشناسان متخصص در این زمینه مشورت کنید .

امتیازدهی به مطلب:
1 Star2 Star3 Star4 Star5 Star (No Ratings Yet)
Loading...
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

دوست دارید به بحث ملحق شوید؟
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *