آشنایی با انواع اختلال هراس ( فوبیا ) و راه های درمان آن

هراس یا فوبیا به نوعی واکنش بیمارگونه ، غیرمنطقی و ترس شدید گفته می شود . زمانی که یکی از منابعی که ایجاد ترس در وجود شما می کند رو به رو می شوید ، دچار هراس شدیدی خواهید شد . این احساس امکان دارد در زمان برقراری ارتباط به جانوران ، اشیا یا مکان و موقعیت ها در افراد ایجاد شود .ما در این مقاله قصد داریم شما را با عوامل ایجاد اختلال هراس در افراد و راه های درمان آن آشنا کنیم پس تا انتها همراه ما باشید .

علت اختلال هراس و فوبیا در افراد چیست ؟

شدت ایجاد این اختلال در افراد می تواند متفاوت باشد در بعضی از افراد احساس ناراحتی یا حالت تهوع ، بیهوشی و ناتوانی در حرکت یا در مواردی خاص فلجی را در افراد ایجاد خواهد کرد .چنان چه دچار اختلال هراس و ترس شدید هستید می توانید از مشاوران و متخصصان ما در زمینه روانشناسی ، روانپزشکی کمک بگیرید و تمامی مشکلات خود را با مشاوره تلفنیو مشاوره خانواده بازگو کرده و راه حل مناسب را دریافت نمایید .

از علت های بروز فوبیا در افراد می توانیم به عوامل ژنتیکی یا محیطی اشاره کنیم .افرادی که یکی از بستگان نزدیک آن ها مبتلا به اختلال هراس و اضطراب می باشد، بیش تر از سایر افراد در معرض ابتلا به فوبیا هستند . تجربه های ناگوار و ناراحت کننده ای چون تصادف شدید و یا غرق شدگی می تواند باعث ایجاد این اختلال در افراد گردد .فوبیا در افرادی که دچار ضربه های سنگین مغزی شده اند به نسبت سایر افراد بیش تر بوده و مصرف مشروبات الکلی ، مواد مخدر ، افسردگی در بروز اختلالات هراس در افراد نقش دارد .

فوبیا

انواع مختلف اختلال هراس ( فوبیا ) در افراد

به طور کلی اختلال هراس در افراد به ۵ طبقه اصلی تقسیم می شود که شامل :

  • فوبیای حیوانات زنده ( سوسک ، گربه ، سگ و حشرات و عنکبوت ها )
  • ترس از محیط های طبیعی و بسته ( طوفان ، ارتفاع ، دریا ، جنگل و .. )
  • ترس و هراس از جراحت و خونریزی و تزریق
  • فوبیای رانندگی ، پرواز ، آسانسور، مکان های تاریک و دندانپزشکی
  • هراس از دلقک ، خفگی در آب ، بیمار شدن

راه های درمان اختلال هراس و فوبیا

اکثر افرادی که دچار اختلال هراس هستند در مواجهه شدن با ترس های خود راه فرار را انتخاب می کنند .این روش نه تنها موجب درمان این اختلال نمی شود بلکه باعث تشدید اضطراب و نگرانی در افراد می گردد .بسیاری از روانشناسان و درمانگران بر این عقیده هستند که افراد مبتلا به اختلال هراس و فوبیا باید با ترس های خود رو به رو شوند .

درمان شناختی _ رفتاری به افراد کمک می کند تا از نحوه تفکر خود در زمان رو یا رویی با ترس  آگاه شوند و به درک بهتری نسبت به عامل ترس و محرک های ایجاد فوبیا در آن ها برسند . افکار اشتباه خود را اصلاح کرده و برای شما روشن خواهد شد که مسئله و موضوع فوبیا از چیزی برایتان خطری را به همراه ندارد . در این روش بر روی باورهای فرد کار می شود تا فرد کم تر ذهن خود را درگیر این افکار که موجب ترس و اضطراب می شود بکند .

یکی دیگر از روش های درمانی فوبیا دارو درمانی است .در صورتی ترس در افراد به شدت اتفاق بیفتد لازم است درکنار جلسات مشاوره ای و درمان شناختی _ رفتاری ، داروهایی را جهت اثر بخشی بیش تر استفاده کرد .داروهای ضد اضطراب در زمان درمان فوبیا از طریق دارو درمانی برای افراد تجویز خواهد شد .

در اخر رفتار درمانی به منظور شناسایی رفتار و تغییر در آن ها استفاده می شود .در این روش ابتدا محرک اختلال هراس در افراد شناسایی می شود و میزان ترس افراد از آن محرک درنظر گرفته می شود و با استفاده از تکنیک های خاص ترس را از بین خواهند برد . از مهم ترین و کارآمدترین روش های درمانی و مقابله با ترس در افراد رویارویی با عامل ایجاد ترس در افراد می باشد که توسط متخصص انجام می شود .از تکنیک های رایج  رفتار درمانی می توانیم به مواجه سازی با محرک ترس که به صورت واقعی یا تصویری است اشاره کنیم .

جهت تعیین وقت با مشاوره های مرکز درمانی ما می توانید با شماره تماس های موجود در وبسایت تماس حاصل نمایید و در جلسات حضوری و غیر حضوری روانشناسان و درمانگران این مجموعه شرکت کنید .

امتیازدهی به مطلب:
1 Star2 Star3 Star4 Star5 Star (No Ratings Yet)
Loading...
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

دوست دارید به بحث ملحق شوید؟
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *