درمان ناخن جویدن در کودکان

ناخن جویدن اختلال و واکنشی روانی است که معمولا در سنین خردسالی ۳ الی ۵ سال در کودکان شروع می شود .دلیل اصلی ناخن جویدن در این بازه زمانی اضطراب و هیجانات کودکان می باشد . گاهی جویدن ناخن می تواند روشی برای بروز دلخوری ، دلواپسی یا جلب توجه در افراد باشد . در این مقاله سعی کرده ایم راه های مقابله با عادت ناخن جویدن را در کودکان بررسی کنیم ، همراه ما باشید.

ناخن جویدن

علت ناخن جویدن در کودکان

کودکان در سنین مختلف ممکن است عادات بدی را مانند مکیدن انگشت شست ، دندان قروچه ، دست زدن به بینی ، جویدن اشیاء مختلفی مانند مداد ، گاز گرفتن و … را داشته باشند . در بسیاری از مواردی که بیان کردیم می توان این اختلال را با کمک مشاور ، والدین و معلم برطرف کرد . در موارد کمی این عادت بد کودک تا بزرگسالی همراه او هست .

از رایج ترین اختلالاتی که در بزرگسالی نیز مشاهده می شود جویدن ناخن می باشد . افراد در زمانی که اضطراب ، نگرانی و فشار عصبی بر آن ها وارد می شود شروع به جویدن ناخن خود می کنند . طبق آمار و بررسی های صورت گرفته ناخن جویدن در کودکان و نوجوانان بسیار شایع بوده و تنها ۵% از آن ها این عادت را تا بزرگسالی همراه خود خواهند داشت .

زمانی که یک کودک برای مدت زمان کوتاهی ناخن های خود را بجود و یا انگشت شست خود را بمکد غیرعادی نیست و تنها اختلالی است که به مرور برطرف خواهد شد ، اما چنان چه این عادت دائمی باشد بهتر است والدین راهکاری را برای درمان این اختلال درنظر بگیرند .

علائم ناخن جویدن در کودکان

  • عفونت و التهاب پوست اطراف ناخن
  • تبخال دهان و خونریزی و التهاب لثه
  • ترک و ایجاد شکستگی دندان جلو
  • کوتاه و ناصاف بودن ناخن دست
  • قارچ ناخن

ناخن جویدن

عوارض ناخن جویدن در کودکان و بزرگسالان

ناخن جویدن در هر سنی علاوه بر داشتن ناخن های ناصاف و کوتاه اثرات و خطراتی را برای افرادی که این عادت ناپسند را دارند به همراه خواهد داشت .عوارض جویدن ناخن در افراد شامل :

عفونت های دهانی

معمولا دست ها موقع جویدن ناخن آلوده می باشد و میکروب و باکتری های مضر در دست ها موجب ایجاد عفونت در دهان و لثه و لب ها می شود . طبق بررسی و تحقیقات انجام شده حدود ۲۰۰۰ عفونت پوستی در سالن های آرایشی که کار ناخن انجام می دهند کشف شده است.با توجه به اطلاع از خطرات محیطی می توان به این نتیجه رسید که با ناخن جویدن در معرض چه بیماری هایی خواهید بود .

مشکلات دندان

ناخن ها سفت بوده و جویدن آن کار سختی است و به مرور آسیب هایی را به دندان های جلوی افراد وارد می کند.جویدن ناخن با گذشت زمان علاوه بر تغییر شکل ناخن دست شما ،به دندان های جلوی شما آسیب جدی وارد کرده و باعث ترک خوردگی و شکستگی آن ها خواهند شد.

عفونت ناخن

عفونت در ناخن ها باعث می شود که باکتری و قارچ ها ناخن ها را سست و ضعیف کنند . آلودگی و کثیفی های موجود در محیط از طریق زخم ها و ترک های روی ناخن وارد بدن خواهند شد و عفونت هایی را در انگشتان دست شما ایجاد می کند . راه های مختلفی برای درمان عفونت در ناخن استفاده می شود اما در برخی از موارد وجود قارچ ها در ناخن ها به سختی از بین خواهد رفت . در صورت ایجاد عفونت در ناخن ها به پزشک مراجعه نمایید تا درمان هر چه سریع تر انجام شود .

توصیه های لازم برای جلوگیری از ناخن جویدن در کودکان

کوتاه کردن ناخن های دست در کودکان یکی از روش های ساده و بدون دردسر برای جلوگیری از جویده شدن آن ها می باشد . مرتب هر چند روز یکبار ناخن ها را کوتاه کرده و سوهان بکشید تا امکان جویدن ناخن با دندان را نداشته باشند .

منحرف کردن حواس کودکان زمانی که قصد جویدن ناخن را داشته باشند یکی از روش های جلوگیری از ناخن جویدن در کودکان می باشد. در زمان جویدن ناخن حواس او را به کارهایی چون درست کردن کاردستی ، نقاشی و رنگ آمیزی پرت کنید .

استفاده از چسب های رنگی بر روی دستان کودکان روشی جالب و خلاقانه برای جلوگیری از این عادت و اختلال در کودکان می باشد .توجه داشته باشید از روش های خطرناکی چون پاشیدن فلفل یا داروبر روی انگشتان دست کودکان بپرهیزید زیرا نه تنها مشکل را برطرف نمی کند بلکه احتمال تشدید این اختلال را در کودکان ایجاد خواهد کرد .با مراجعه به وبسایت ما از مشاوره تلفنی ، مشاوره خانواده و کودک در زمینه های مختلف روانشناسی ، روان درمانی و .. استفاده کنید .

امتیازدهی به مطلب:
1 Star2 Star3 Star4 Star5 Star (1 votes, average: 1,00 out of 5)
Loading...
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

دوست دارید به بحث ملحق شوید؟
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *