همه چیز در مورد بیماری اوتیسم که باید بدانید !

بیماری اوتیسم معمولا در ابتدای دوره کودکی ( قبل از ۳ سالگی ) ایجاد می شود و علایم آن در افراد مختلف متفاوت می باشد . اختلالی که در سیستم عصبی باعث می شود که مغز عملکرد صحیحی نداشته باشد در ایجاد این بیماری تاثیرگزار است . کودکانی که مبتلا به اوتیسم هستند روز به زور در حال افزایش بوده و در صورتی که اقدامات لازم جهت درمان آن ها انجام نشود تغییرات بزرگی در زندگی کودک مبتلا به بیماری اوتیسم ایجاد خواهد شد .

علایم ابتلا بیماری اوتیسم در کودکان

نشانه های ابتلا به اوتیسم در کودکان در اکثر موارد قبل از ۳ سالگی ظاهر می شوند . والدینی که دارای فرزند اوتیسم هستند در ابتدا متوجه می شوند که کودک همانند کودکان همسن خود صحبت و رفتار نمی کند. در این جا علل ایجاد اوتیسم در کودکان را بیان خواهیم کرد :

  • حساس به صدا ، نور ، بی توجه به درد
  • تاخیر در صحبت کردن و یادگیری در آن ها
  • عادات غذایی عجیب در این کودکان وجود دارد
  • رفتارهای خودزنی مانند کوبیدن سر به در و دیوار
  • علاقه به بازی های تکراری و علاقه به اشیاء خاص
  • ناشنوایی در کودک درصورتی که نتایج آزمایش های شنوایی کودک نرمال باشد .
  • ناتوانی در برقراری ارتباط چشمی ، دوری از نوازش و بغل شدن و کمک نخواستن

کودکان مبتلا به بیماری اوتیسم در برقراری ارتباط با دیگران گاهی اوقات دچار مشکل می شوند، بعضی از آن ها زمانی که بزرگ می شوند علاقه دارند با افراد ارتباط بیش تری داشته باشند و کم تر دچار پریشانی می شوند . اکثر کودکان مبتلا به اوتیسم قدرت یادگیری آن ها پایین بوده و مهارت آن ها نسبت به سایر کودکان کند تر می باشد . مشکلاتی در ارتباط کلامی و اجتماعی و رفتاری آن ها در زندگی طبیعی مشاهده می شود .

عواملی که خطر ابتلا بیماری اوتیسم در کودکان را افزایش می دهد

همه کودکان با هر نژاد و ملیتی احتمال ابتلا به بیماری اوتیسم در آن ها وجود دارد اما عواملی هم وجود دارند که خطر ابتلا به بیماری اوتیسم در کودکان را افزایش خواهند داد . عواملی چون :

جنسیت کودکان می تواند یکی از عوامل ایجاد بیماری اوتیسم در کودکان باشد و طبق آمار به دست آمده در پسرها بیش تر از دخترها احتمال ایجاد بیماری وجود دارد . سابقه خانوادگی یکی از دلایل دیگری است که اکثر بیماری های ایجاد شده به آن مربوط می شود ، چنان چه در خانواده کودکی با بیماری اوتیسم وجود داشته باشد احتمال خطر به دنیا آمدن کودکی با این بیماری وجود دارد . اختلال در کودکان می تواند عاملی باشد که خطر ابتلا به اوتیسم در کودکان را افزایش دهد ، کودکانی که مبتلا به بیماری خاصی هستند نسبت به کودکان سالم بیش تر در خطر هستند . تحقیقات گسترده ای بر روی سن والدین و تاثیر آن در ایجاد اوتیسم صورت گرفته است . فرزندانی که از والدین با سن بالا متولد می شوند بیش تر در خطر ابتلا به بیماری های خاص و ایجاد اختلال در رفتار آن ها می شود .

بیماری اوتیسم

عوامل پیشگیری از ایجاد اوتیسم

آمار و تحقیقات نشان می دهد مادرانی که قبل از اقدام به بارداری از اسید فولیک و مکمل های ویتامین را مصرف کرده اند ، کودکانی که از آن ها متولد می شوند کمتر دچار اختلالات رفتاری و اوتیسم می شوند .مطالعات صورت گرفته بر روی کودکان نشان می دهد که مصرف اسید فولیک ریسک ابتلا به بیماری اوتیسم در کودکان را به شدت کاهش می دهد . محققان به این نتیجه رسیده اند که مادرانی که قبل از بارداری از مکمل های ویتامین و اسید فولیک استفاده کرده اند ۶۱ درصد کم تر کودکی با اختلال رفتاری به دنیا آورده اند و حتی کسانی که در طول بارداری مصرف مکمل و اسید فولیک را داشته اند تا ۷۳ درصد خطر ابتلا به بیماری اوتیسم کاهش پیدا کرده است .

روش های درمان بیماری اوتیسم

چنان چه با بررسی های لازم توسط روانشناس و روانپزشک مورد نظر بیماری اوتیسم تشخیص داده شود ، بلافاصله باید درمان انجام شود ، در صورتی که کودک در سنین پیش از رفتن به مدرسه باشد پذیرش درمان در آن بیش تر خواهد بود اما این نکته باید در نظر گرفته شود که سنین پایین دوره حساس و بحرانی کودک محسوب می شود و باید هرچه سریع تر پروسه درمانی انجام شود .

درکنار تجویز داروهای مختلف می توان از روش های درمانی : رفتاردرمانی ، کاردرمانی جسمی و ذهنی ، بازی رمانی و … استفاده کرد. درکنار کودک خانواده نیز باید جلسات مشاوره ای با روانشناسان و مشاوره خانواده و مشاوره تلفنی در جهت مراقبت های لازم از کودک داشته باشند .

امتیازدهی به مطلب:
1 Star2 Star3 Star4 Star5 Star (No Ratings Yet)
Loading...
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

دوست دارید به بحث ملحق شوید؟
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *