آسیب های جدی شبکه های اجتماعی بر روابط اعضای خانواده

گرایش افراد به استفاده بیش از حد از شبکه های اجتماعی و اینترنت علاوه بر تاثیرات مفیدی که موجب فراهم شدن اشتغال برای افراد و آگاهی از محیط پیرامون آن ها شده است ، تاثیرات مخرب و منفی که سبب دوری اعضای خانواده ها از هم شده را فراهم کرده است. به گونه ای که افراد در زیر یک سقف زندگی می کنند اما از لحاظ عاطفی از هم بسیار دور هستند و اعضای خانواده کم ترین گفتگو را با یکدیگر خواهند داشت .

تاثیر استفاده بیش از حد از شبکه های اجتماعی

استفاده بیش از حد و مدیریت نشده اینترنت و شبکه های اجتماعی تاثیر منفی و مخربی را بر روی اعضای خانواده می گذارد که به مرور زمان باعث دور شدن و دلسردی روابط اعضای خانواده ازیکدیگر می شود .اما در این مقاله مواردی از آسیب های جدی وارد شده از سوی شبکه های اجتماعی بر روابط خانواده را بیان خواهیم کرد .

ازبین رفتن ارتباط صمیمی و عواطفی بین افراد خانواده ،ایجاد رفتارهای پرخطر در نوجوانان و جوانان و برقراری ارتباط با دوستان ناباب ،ایجاد پرخاشگری و کاهش گفتگوهای صمیمی بین اعضای خانواده،از بین رفتن حرمت ها و ایجاد تنوع در علایق و روابط عاطفی و جنسی در افراد ، از بین رفتن اعتماد بین افراد و ایجاد سوء تفاهم ،افزایش جدایی عاطفی بین همسران و در نهایت منجر شدن به طلاق،همه ی مواردی بالا از تاثیرات منفی استفاده بیش از حد شبکه های اجتماعی می باشد .

شبکه های اجتماعی

آسیب های جدی و منفی شبکه های اجتماعی بر افراد

  • ایجاد اختلاف و درگیری بین زوجین
  • وابستگی بیش از حد و اتلاف وقت نوجوانان
  • کاهش تعامل و روابط عاطفی بین اعضای خانواده
  • ترویج خشونت و گاهی خیانت در شبکه های اجتماعی
  • ایجاد بلوغ زودرس و دسترسی آسان به اطلاعات جنسی
  • افت تحصیلی در نوجوانان و کاهش عملکرد شغلی در بزرگسالان
  • تهدید سلامت جسمی و افزایش مصرف گرایی برخی از کالاهای تبلیغی

راهکارهای مناسب برای ایجاد گفتگو میان اعضای خانواده

  • مشتاقانه به صحبت های اعضای خانواده گوش دادن
  • از علایق و نیازهای اعضاء خانواده باخبر بودن
  • توجه به نیازهای عاطفی و احساسی اعضای خانواده
  • استفاده بهینه از شبکه های اجتماعی و مجازی
  • اجتناب از صحبت های تحقیرآمیز،خسته کننده در خانواده
  • ایجاد روابط عاطفی و صمیمی بین اعضاء با تشکیل گروه های خانوادگی در شبکه مجازی

نقش شبکه اجتماعی در ایجاد افسردگی

از زمانی که دسترسی مردم به اینترنت و شبکه های اجتماعی راحت تر شده و شبکه مجازی به ابزاری ضروری در زندگی افراد تبدیل شده است ، وابستگی بیش از حد افراد به این برنامه ها پیامدهای ناخوشایند استفاده از شبکه های اجتماعی به صورت اضطراب ، نگرانی و افسردگی نمایان شده است . افسردگی باعث می شود سلامت روحی و روانی افراد به خطر بیفتد و به مرور سلامت جامعه را تحت تاثیر آثار مخرب خود قرار دهد .یکی دیگر از اثرات منفی استفاده از شبکه های اجتماعی موضوع استفاده بیش از حد یا به اصطلاح اعتیاد به این شبکه هاست .

استفاده بیش از حد از شبکه های اجتماعی خصوصا در سنین نوجوانی باعث بی انگیزگی و کاهش تمرکز و توجه نوجوانان می گردد .کاربرانی که پیوسته از شبکه های اجتماعی استفاده می کنند به دنبال جلب توجه بیش تر خواهند بود و به مرور از اهداف واقعی خود دور می شوند .

راهکارهای تربیتی برای مقابله با آسیب های شبکه های مجازی

  • تسلط و آگاهی لازم جهت استفاده صحیح و مناسب از فضای مجازی و آموزش درست به فرزندان توسط والدین
  • اجرای قوانین و مقرارت ساده در محیط خانواده
  • محدودیت در استفاده از وسایل ارتباطی چون تبلت و تلفن

شبکه های اجتماعی اعتماد به نفس افراد را از آن ها می گیرد و فشارهای زیادی را بر آن ها تحمیل می کند و باعث می شود که نوجوانان دائم خود را با دیگران مقایسه کنند .با گذشت زمان و ایجاد وابستگی در افراد سلامت روحی آن ها به خطر می افتد .مشاوران راهکارهای مناسبی را جهت پیشگیری از اثرات منفی شبکه های مجازی بر نوجوانان به والدین آموزش می دهند . آموزش و پرورش در پیشگیری از وقوع آسیب های اجتماعی در رده های سنی کودک و نوجوان نقش اساسی و مهمی را ایفا خواهند کرد . در هر مسئله ای پیشگیری از وقوع حادثه به مراتب مفیدتر و ارزان تر از درمان آن می باشد . پس بهتر است همیشه اقدامات پیشگیرانه در هر مسئله ای را در اولویت قرار دهیم . در صورت مشاهده هر گونه مشکل در خانواده می توانید به مراکز مشاوره خانواده ، مشاوره تلفنی مراجعه نمایید .

امتیازدهی به مطلب:
1 Star2 Star3 Star4 Star5 Star (No Ratings Yet)
Loading...
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

دوست دارید به بحث ملحق شوید؟
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *