بررسی مشکلات خواب کودکان

خواب کودکان همانند سلامتی و تغذیه آن ها بسیار لازم و امری ضروری است . بسیاری از کودکان هستند که با مشکلات خواب رو به رو هستند و به موقع نمی خوابند . مشکلات خواب کودکان در ساعات اولیه شب اتفاق می افتد و به اصطلاح بی خوابی شبانه به آن گفته می شود .

عوامل تاثیرگزار بر مشکلات خواب کودکان

خواب کودکان با سایر افراد متفاوت است . هرکس در هر دوره از زندگی خود به میزانی از خواب احتیاج دارد . به عنوان مثال میزان خواب در یک کودک ۴ ساله دوازده ساعت بوده  در صورتی که میزان خواب در کودک دوازده ساله ۹ ساعت می باشد . میزان خواب در کودکان با توجه به سن آن ها متفاوت می باشد . کودکی که به موقع بخوابد ، صبح روز بعد به موقع از خواب بیدار خواهد شد و در طول روز پر انرژی  خواهد بود اما در صورتی که شب دیر بخوابد برای جبران خواب از دست رفته باید صبح را بیش تر بخوابد و همین امر موجب برهم خوردن ساعت خواب کودک شده و در طول روز احساس خستگی و کج خلقی می کند .

والدین نقش مهمی در خواب کودکان دارند . بعضی از کودکان تا زمانی که یکی از والدین در کنارشان نباشند با مشکل به خواب می روند . روانشناسان با بررسی مشکلات متعدد به این نتیجه رسیده اند که علاوه بر والدین عوامل دیگری هم در مشکلات خواب کودکان تاثیرگزار هستند . زمانی که متوجه شدید کودک دلبندتان در هنگام خواب مشکلاتی را دارد بهتر است این عوامل را بررسی کنید .اولین عامل تاثیرگزار ساعت خواب کودک است، که باید منظم باشد ، هرگونه بی نظمی در ساعت خواب کودک مشکلاتی را به مرور زمان برای آن ایجاد می کند .

شرایط و فضای اتاق خواب برای کودک مناسب است یا خیر ؟ فضای اتاق خواب از لحاظ تهویه ، روشنایی ، سرما و گرمای محیط نقش بسزایی در خواب کودکان دارد .تخت و تشک کودک باید مرتب باشد تا به کودک حس آرامش را القا کند و در نهایت کودک به خواب عمیقی فرو رود . ترس یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگزار بر روی مشکلات خواب کودکان محسوب می شود . به طور کلی عوامل مختلفی وجود دارند که باعث اختلال در خوب کودکان شود که با بررسی آن ها می توان مشکلات مربوط به آن ها را حل کرد .

خواب کودکان

راه حل های مناسب برای خواب راحت کودکان

روانشناسان توصیه ها و روش های متعددی را برای خواب راحت کودکان به والدین پیشنهاد می کنند . به گفته آن ها تنها یک راه حل برای برطرف کردن مشکل خواب کودک وجود ندارد و باید با توجه به شرایط کودک راه حل مناسب را در نظر گرفت .

برای فرزندان خود زمان معینی را برای خواب شبانه در نظر بگیرید و هنگام نزدیک شدن به زمان خواب کودک ، به آن در مورد زمان خواب یادآوری کنید و او را تا اتاق خواب همراهی نمایید . لحن والدین نباید اجباری باشد و فرزند بهتر است با آرامش کامل به تخت خواب برود .

تشویق کودک برای خواب بسیار تاثیرگزار می باشد . در ساعت مشخص می توانید کودک خود را با دادن هدیه مناسب که می تواند خوراکی مورد علاقه و یا کتاب داستان باشد او را به سمت اتاق خواب خود هدایت کنید . هدیه خوراکی می تواند یک لیوان شیر و یا میوه مورد علاقه فرزندتان قبل از خواب باشد و حتی می توانید برای تشویق آن لباس خواب جدید برای او تهیه شود .

زمانی که کودک در تخت خود احساس ترس دارد شما باید ترس او را جدی بگیرید و او را به آرامش دعوت کنید و در کنار او بمانید . از کودک خود هنگام ترس بخواهید با شما صحبت کند و تمام ذهن خود را از تخیلات خود خالی کند و بعد بخوابد . صحبت در مورد موضوع ترس کودک برای والدین به او در ایجاد آرامش کمک خواهد کرد .

بی خوابی در کودکان

بی خوابی معمولا در کودکان زیر یک سال بیش تر مشاهده می شود زیرا خواب نوزادان نسبت به بزرگسالان متفاوت بوده و تا قبل از ۶ ماهگی خواب منظمی را ندارند . پس از ۶ ماهگی خواب کودکان به دلیل شرایط رشدی آن ها از نظم خاصی برخوردار می شود . نوزادان ۶ ماه می توانند همره والدین خود یکسره در طول شبانه روز خواب را تجربه کنند و در سنین ۹ تا ۱۲ ماهگی خواب کودکان به دلیل شناخت بیش تر محیط اطراف با کمی بی نظمی رو به رو می شود .برای مشاوره با متخصصین ما در مرکز مشاوره خانواده  و مشاوره تلفنی  ، افسردگی و اختلالات خواب در کودکان به وبسات ما مراجعه نمایید .

امتیازدهی به مطلب:
1 Star2 Star3 Star4 Star5 Star (No Ratings Yet)
Loading...
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

دوست دارید به بحث ملحق شوید؟
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *