مدرسه چه نقشی در شکل گیری شخصیت کودکان دارد؟

شخصیت کودکان در محیط  خانواده و مدرسه شکل می گیرد و این دو نهاد از مهم ترین عوامل تاثیرگزار در به وجود آمدن شخصیت کودکان در جامعه محسوب می شوند . همه می دانیم که کودکان و نوجوانان و جوانان این سرزمین سرمایه های جامعه ما هستند ، سلامت آن ها ضامن سلامت جامعه در آینده می باشد . توجه به دو نهاد مدرسه و خانواده امری جدی است زیرا در شکل گیری شخصیت کودکان نقش مهمی را ایفا می کنند .

خانواده مهم ترین نهاد شکل گیری شخصیت کودکان

خانواده اولین محیطی است که کودک با آن در ارتباط بوده و شخصیت کودکان در این محیط شکل می گیرد و در حقیقت خانواده مانند کانالی است که کودک را به سمت فرهنگ جامعه هدایت می کند و تمامی رفتار و عادات او ابتدا در این نهاد شکل می گیرد .خانواده به عنوان نهاد اصلی شکل گیری شخصیت در کودکان محسوب می شود . در خانواده تفکر پدر و مادر و اعضای خانواده به مرور بر روی شخصیت کودک تاثیر می گذارد به گفته اغلب کارشناسان و روانشناسان چنان چه کودک در خانواده ای غیرمتعهد بزرگ شود ،احساس عدم تعهد در او ایجاد شده و برای پیدا کردن هویت گمشده خود سعی می کند از خانواده فاصله بگیرد .

شخصیت کودکان

نقش مدرسه در شکل گیری شخصیت کودکان

مدرسه بعد از خانواده مهم ترین نهاد شکل گیری شخصیت کودکان و نوجوانان می باشد . مدرسه از مهم ترین عوامل تربیتی در کودکان محسوب می شود زیرا کودکان و نوجوانان بیش تر زمان و فعالیت خود را در این نهاد سپری می کنند و چنان چه مدرسه به وظایف خود که تربیت و پرورش آن هاست به خوبی عمل نکند ، نقش منفی در شکل گیری شخصیت کودکان خواهد داشت . به همین دلیل است که نهاد خانواده و مدرسه از مهم ترین نهادهای شکل گیری و تکوین شخصیت کودکان و نوجوانان محسوب می شود .

علل ایجاد بزهکاری در کودکان و نوجوانان

امروزه بزهکاری نوجوانان و کودکان یکی از مسائل مهم اجتماعی محسوب می شود . روانشناسان عقیده دارند که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است .ایتدا باید علت های ایجاد بزهکاری در جامعه را بررسی کنیم و با شناسایی آن ها راه حلی برای ریشه کن کردن آن ها بیابیم .علت های ایجاد بزهکاری در نوجوانان و جوانان به صورت شخصی و اجتماعی می باشد از علل شخصی می توان به مشکلات و اختلالات روانی اشاره کرد و اما علل اجتماعی بزهکاری در کودکان و نوجوانان مربوط به شرایط خانوادگی و موقعیت اجتماعی و شرایط اقتصادی و محیط آموزشی و نقش افراد هم سنی که با آن ها در ارتباط هستند می توان اشاره کرد . منظور از شرایط خانوادگی یعنی سابقه اعتیاد و یا محکومیت در خانواده می باشد .

البته به غیر از این عوامل کلی می توان مسائلی را در این جا مطرح کرد که در صورت وقوع خطراتی را برای کودکان و نوجوانان خواهد داشت . بزهکاری ، ترک تحصیل ، شکست در دوران تحصیلی ، بدررفتاری و فرار از مدرسه و بارداری در سنین نوجوانی و از همه مهم تر تنبیه افراد باعث می شود آن ها نسبت به سایر افراد به سمت رفتارهای پرخطر هدایت کند .

راه های جلوگیری از آسیب های اجتماعی در کودکان و نوجوانان

آموزش والدین جهت برقراری روابط مناسب با فرزندان وجلب اعتماد از سوی آن ها ، آموزش های لازم به فرزندان جهت شرکت و مشارکت در گروه های اجتماعی ، آموزش مهارت های زندگی و اجتماعی به فرزندان . همه ی این موارد نمونه ای از راهکارهایی است که در صورت انجام آن ها می توانیم از آسیب های جدی اجتماعی وارد شده به کودکان و نوجوانان جلوگیری کرد .

با تحقیقات صورت گرفته کارشناسان به این نتیجه رسیده اند که بین شکست در دوران تحصیلی ، فرار از مدرسه و خانه روابطی وجود دارد . نوجوانانی که در یکی از مقاطع تحصیلی با شکست رو به رو شده اند، فرصت موفقیت شدن آن ها در آینده کاهش پیدا می کند و آن هایی که تجربه فرار از مدرسه را داشتند به افرادی بیکار در جامعه تبدیل خواهد شد و به احتمال ۹۰% این افراد به بزکاری روی می آورند . اما با پیشنهادات و راهکارهایی که از سوی روانشناسان داده می شود ، می توان تمامی این آسیب های اجتماعی و تربیتی شخصیت کودکان و نوجوانان را کنترل و از پیشرفت آن ها جلوگیری کرد.جهتمشاوره تلفنی  و مشاوره خانواده و بررسی مشکلات شخصیتی کودکان و نوجوانان با مجموعه مشاوران ما در ارتباط باشید .

امتیازدهی به مطلب:
1 Star2 Star3 Star4 Star5 Star (1 votes, average: 1,00 out of 5)
Loading...
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

دوست دارید به بحث ملحق شوید؟
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *