دلبستگی در کودکان ، انواع و عوامل موثر آن

در طول چند سال گذشته علاقه به دلبستگی در کودکان افزایش یافته است بیشتر مشاوران خانواده اکنون با الگوهای پایه دلبستگی آشنا هستند. با این حال، استفاده از ایده های دلبستگی در تمرینات روزمره خانواده درمانی هنوز به طور کامل یکپارچه نشده است.

دلبستگی در کودکان بخشی از زندگی خانوادگی است ، وابستگی های خانوادگی در هر خانواده و زوج دیده می شوند، به خصوص در مورد نظریه و عمل آنها که به طور مشخص در مورد آنها صحبت می کنند. دلبستگی تأثیر متقابل عملکرد خانواده است . یک مشاوره خانواده و مشاوره تلفنی باید با مسائل و معضلات ناشی از هر گونه تعامل خانوادگی مقابله کند.

دل بستگی نقش مهمی در روند تغییر در خانواده درمانی دارد. خانواده به ایجاد یک دل بستگی امن نیاز دارد، وظیفه مشاوره خانواده ایجاد احساس امنیت و کشف روش های جدید ارتباط است.

در این مقاله مختصری از ماهیت روابط دل بستگی خانواده و تأثیر دلبستگی های امن و ناامن درون خانواده ، سبک روایت آنها ، تاثیر متقابل وابستگی های ناامن و سایر مشکلات خانوادگی ، مانند درگیری های والدین و اختلاف نظرها  مورد بحث قرار می گیرد. هدف این مقاله ، توصیف روابط دلبستگی خانواده به شیوه ای ساده و واضح است.

دلبستگی در کودکان

دلبستگی در کودکان ، انواع و عوامل موثر آن

اکثریت دل بستگی ها امن هستند و نشان داده شده است که با مشکلات اجتماعی کمتری و بهتری همراه است. والدین از لحاظ احساسی همیشه در دسترس هستند و به نیازهای کودک حساس هستند. هنگامی که کودک ناراحت و مضطرب می شود ، باعث می شود که والدین و فرزندان برای راحتی و یا حفاظت از همدیگر با هم متحد شوند. این رفتار دلبستگی نامیده می شود.

عوامل موثر در ایجاد دلبستگی

  • کیفیت ارتباط با کودک توسط مراقبت کننده
  • توجه به نیازهای کودک
  • رفع نیازهای کودک
  • نحوه ی ابراز محبت به کودک
  • شرایط خانوادگی کودک
  • زمانی که به کودک اخنصاص می دهید.
  • فرصت برقرار کردن رابطه نزدیک
  • و…

دلبستگی کودک نسبت به مادر چه زمانی بروز پیدا می کند ؟

معمولا دلبستگی کودک نسبت به مادر از بدو تولد ایجاد می شود ، همراه با رشد کودک و اینکه چقدر به نیاز های او پاسخ داده شده است دل بستگی پیدا می شود. اضطراب جدایی کودک از مادر از ۶ ماهگی جدی شده و در ۱۸ ماهگی ب اوج خود رسیده ، در زمان ۳ سالگی کودک به استقلال خواهد رسید.

دلبستگی در کودکان

انواع دلبستگی در کودکان

دلبستگی ایمن

اگر کودک در حضور فردی که به آن وابسته است احساس رضایت بخشی داشته باشد ، با آرامش کارهای خود را انجام می دهد. اگر کودک را کنار افراد غریبه و تنها بگذارید احساس ناراحتی می کند و مضطرب می شود. اگر مادر یا پرستار کودک بازگردد به مدت کوتاهی گریه کودک متوقف شده و کودک فعالیت خود را از سر خواهد گرفت. دل بستگی ایمن بهترین سبک دل بستگی می باشد.

تاثیرات دل بستگی ایمن

  • رفتار اجتماعی مهربان و صمیمی در بزرگسالان
  • برقراری ارتباط موثر با دیگران
  • کاهش اضطراب

دلبستگی مقاوم

در دلبستگی مقاوم کودک احساس ناراحتی دارد و به مادر یا پرستار کودک می چسبد. اگر پرستار کودک یا مادر کودک را ترک کنند ، بسیار بی قرار خواهد شد و حتی اگر مادر بچه برگردد بی قراری و ناراحتی کودک بیشتر خواهد شد.

تاثیرات دل بستگی مقاوم

  • حس نگرانی و غمگینی دائم (تا بزرگسالی همراه آن ها خواهد بود)
  • نگرانی از برقراری ارتباط صمیمانه

دلبستگی اجتنابی (دوری جو و جدایی طلب)

در دلبستگی اجتنابی کودک تمایلی به برقراری ارتباط ندارد و بودن و نبودن پرستار برایش اهمیت ندارد.

تاثیرات دل بستگی اجتنابی

  • خجالتی و پرخاشگر
  • در برقراری ارتباط صمیمانه موفق نخواهند بود.

دلبستگی آشفته و سردرگم

در این نوع دلبستگی رفتار کودک شامل پریشان حالی ، آشفتگی و تناقض می باشد. این کودکن رفتار یکپارچه ای با پرستار خود نخواهند داشت. ممکن است یک بار از آغوش پرستار خود تکان نخورد و بار دیگر مقاومت کند و یا گاهی بی تفاوت باشد. توجه داشته باشید که این رفتار ها نشان دهنده لجبازی کودک نمی باشد.

تاثیرات دل بستگی آشفته و سردرگم

  • این کودکان در برقراری ارتباط با دیگران دچار مشکل خواهند شد. دلبستگی آشفته و سردرگم آسیب زیادی به کودک می رساند.

مرور اجمالی از الگوهای دلبستگی در کودکان

الگوهایی از دلبستگی در کودکان در طول عمر در اینجا به ترتیب روابط توصیف می شود، همانطور که در اغلب تحقیقات دلبستگی معمول است. مشاوره خانواده باید بتواند راهبردهای دلبستگی غالب مورد استفاده در روابط خانوادگی را تشخیص دهد و از هر گونه الگوهای غریزی در روایات خود در مورد مسائل دلبستگی آگاهی داشته باشد. احساس دلبستگی زمانی فعال می شود که ترس و اضطراب وجود داشته باشد.

امتیازدهی به مطلب:
1 Star2 Star3 Star4 Star5 Star (No Ratings Yet)
Loading...
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

دوست دارید به بحث ملحق شوید؟
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *